Historie

DET BEGYNDTE I 1977

Den smukke og karakteristiske bygning på 1200 kvadratmeter blev opført i 1977 af el-installatør Birger Jensen, der med dette smukke center skabte et yndet udstillingssted for nutidskunst.

Det realiserede den drøm, han havde, om at skabe et center for kunst og kultur til gavn for alle kunstelskere

Huset vakte dengang som nu betydelig opsigt og blev sammenlignet med operahuset i Sydney på grund af de særlige gavlpartier med lysindfald. Centeret er placeret meget naturskønt vest for Dronninglund og ret nær Dronninglund Slot.

Fra starten var Dronninglund Kunstcenter et sted, man valfartede til. Der blev vist national og international maler- og skulpturkunst af høj klasse, og kunstinteresserede kom i stort tal fra ind- og udland.

I 1985 blev Kunstcenteret overtaget af Tvind-koncernen. De efterfølgende femten år blev for centeret en stille tid kulturelt set, men i foråret 2001 lykkedes det for en beboergruppe at få Tvind koncernen i tale.

Udfaldet blev, at i dag er Dronninglund Kunstcenter igen tilbage på lokale hænder med kraftig opbakning og økonomisk støtte af borgere, virksomheder og fonde.

Den officielle åbning fandt sted søndag den 24.marts 2002 kl. 11.00. Snoren blev klippet af formanden for Folketingets Kulturudvalg, Kim Andersen.

Det blev en stor flot dag, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel.