DRONNINGLUND KUNSTCENTERS HISTORIE

Den smukke og karakteristiske bygning på 1200 kvadratmeter med udstillings lokaler, café og butik i et naturskønt område på kanten af Jyske Aas blev opført i 1977 af el-installatør Birger  Jensen, Dronninglund. Arkitekter var  Junker og Flyger, Dronninglund.

Birger Jensen realiserede hermed sin drøm om at skabe et center for moderne kunst og kultur for alle kunstinteresserede fra nær og fjern.

Bygningen i sig selv med den bemærkelsesværdige tagkonstruktion er en arkitektonisk oplevelse. Er inspirationen Operaen i Sidney? Grønlandske isbjerge? eller Storskovens trætoppe?

Birger Jensen arrangerede i nogle år højt værdsatte udstillinger, men måtte desværre af økonomiske grunde sælge centeret i begyndelsen af 1980’erne. I 1985 kom stedet på Tvindkoncernens hænder. Nu blev der stille om  Kunstcenteret i en række år, indtil det i slutningen af 2001 lykkedes lokalsamfundet at købe stedet tilbage. Alle hjalp til med større eller mindre beløb.

Dronninglund Kunstcenter blev nu organiseret som en fond, ”Fonden for Dronninglund Kunstcenter” med en bestyrelse sammensat af repræsentanter fra lokale sponsorer, Dronninglund Borgerforening, Dronninglund Kunstcenters Venner og uddannelsesinstitutionerne i Østvendsyssel.

Siden den lokale generhvervelse af centeret er det gået godt. Der har hvert år været 5-7 spændende kvalitetsudstillinger indenfor maleri, skulptur, keramik og glaskunst foruden mange andre kulturelle arrangementer, mest indenfor sang og musik, bl.a-. Maratonsangdagen på årets længste dag.

Dronninglund Kunstcenter er som hummelbien, der flyver fint, selvom den egentligt ikke burde kunne gøre det. Når det alligevel går  godt, så skyldes det ikke mindst de mange, mere end 125 frivillige, der trofast og entusiastisk slutter op om ”vores allesammens   kunstcenter” ved på bedste vis at tage sig af den daglige drift.

En nøjere beskrivelse af Dronninglund Kunstcenters første 30 år kan findes i Ole Torps bog ”De første 30 år. Dronninglund Kunstcenter. Kunst*Arkitektur*Natur”