Frank Fenriz - på Dronninglund Kunstcenter.

-Indtryk fra en begivenhedsrig uge på Dronninglund Kunstcenter, Hvor Frank Fenriz "flyttede ind" på "bofællesskabet  Lundagervej" i Dronninglund.

Kan man lave et kunstværk på bare en enkelt uge? Ja, det kan man faktisk godt. Det beviste den fynske kunstner Frank Fenriz, da han i sidste uge sammen med sin datter Ivalou flyttede ind på bofællesskabet Lundagervej i Dronninglund og sammen med beboerne hele ugen arbejdede på et kunstværk.

" Best friend forever- med sin indre Daimon"

Projektet var et led i den store skulpturudstilling på Kunstcentret, hvor der i forbindelse med udstillingen laves en række spændende projekter. Kunstværket blev da også i fredags afsløret på Kunstcentret, hvor det kan ses i resten af udstillingsperioden.

- En uge til at lave et kunstværk er ikke meget, men vi hjælpes ad og gør vores bedste, sagde Frank Fenriz undervejs i arbejdet. Han havde på forhånd lavet en skitse til kunstværket. Det skulle laves i pap, og på gulvet i et af lokalerne i bofællesskabet lå der ved starten en del store papkasser og på bordet en stak sakse, som beboerne skulle bruge. De havde nemlig den vigtige opgave at klippe strimler ud af papkasserne.

- Vi bruger kun pap og klister, så det er ret enkelt, fortalte Frank Fenriz, der har en lang kunstnerisk karriere bag sig.

- Jeg laver kunst for at sige ting, jeg ellers ikke ville kunne sige. Jeg kan bedre sige noget med kunsten end med ord. Skulpturen har jeg kaldt ”I wanna break free”. Det er en dæmon, og jeg er meget i dialog med mine indre dæmoner. De kan rådgive. Nogle gange forkert, og andre gange virkelig godt. Det er en kraft, som er i os alle sammen. Hvis man bruger den rigtigt, er det godt, men man må også tage konsekvenserne af, hvad ens dæmon rådgiver en til. Den indre stemme er en vigtig ting og en kraft, som kunstnere benytter sig meget af. Jeg har på den udendørs udstilling på Kunstcentret en skulptur, der hedder ”Portræt af min indre kunstner”. Der er her tale om en stor, tung dorsk mand. Så kan man lægge det i det, man vil, lyder det fra Frank Fenriz.

Computerskabt oplæg

Som udgangspunkt havde kunstneren lavet en lille udgave af skulpturen på sin computer og printet den ud i 3D. Den ligger nu på Kunstcentrets hjemmeside, og her kan man downloade den som fil helt gratis. Man skal så finde et firma, der kan printe i 3D. Så kan man havde den stående derhjemme.

Med ved ferniseringen var også Camilla Holland, der er leder af bofællesskabet.- Vi har tre værdiord i kommunen. Det er mod, nysgerrighed og fællesskab. Projektet har tilgodeset alle tre, sagde hun ved ferniseringen.

Efter afsløring blev skulpturen studeret og beundret af de fremmødte. Den kan ses på Kunstcentret under hele den nuværende skulpturudstilling. Foto: Jørgen Ingvardsen

- Det har været modigt af kunstnerne at flytte ind hos os i næsten en uge. Godt nok har I fået en pause om natten, hvor I har sovet et andet sted, men I har været hos os og været med i dagligdagen og i borgernes hjem. Det har også krævet mod af beboerne på Lundagervej at have åbne arme og modtage jer. Det har de virkelig haft og taget godt imod jer. Der har været en nysgerrighed fra beboernes side for at være med. De har været meget ihærdige. Nogle har været så ihærdige, at de møder op i dag med store vabler på hænderne. Så meget har de klippet. De er blevet så inspireret, at Aase, der er en af vore beboere, nu er gået i gang med at lave et kunstværk. Vi er blevet enige om, at når det er færdigt, skal vi have en lokal fernisering på Lundagervej med champagne. Projektet har skabt fællesskab. Der er beboere, der er begyndt at interagere med hinanden på en anden måde, så det har virkelig betydet meget at have besøg af Frank Fenriz, sagde Camilla Holland.

Violinisten Pia Nygaard sørgede for den musikalske underholdning

Ved ferniseringen i fredags var det formanden for kommunens Social-, Handicap- og Sundhedsudvalget, Ole Jespersgaard, der holdt åbningstalen, hvor han blandt andet læste et kærlighedsdigt op, han selv har skrevet.

Efter ugens opholdpå bofællesskabet fik Frank og Ivalu gaver af benoerne i bofællesskabet.

Frank forærer sit kunstværk væk - du skal bare selv printe det i 3D.

Se her hvordan:

Gå nd på siden sketchfab.com

Der kan du hente denne 3D tegning:

Når du så har downloadet modellen kan du printe den på en 3D printer.
Har du ikke selv sådan en, kan du f.eks få den printet hos dette firma der hedder Makerspace9220.dk 

Frank´s “artist talk”. (Vent på den loader)