Dodekalitten

Særudstilling af Thomas og Bibi Kadziola

24. juni - 27. august 2023

Den 12 søjler store Dodekalitten på Lolland er stadig under udførelse,  og tilblivelsen er ifølge kunstner Thomas Kadziola næsten lige så vigtig som værket i sig selv.

Derfor er alle processer fra de første skitser, til stenene står færdige i kredsen blevet løbende dokumenteret. Det samme er events og hændelser omkring værket. Ud over egne fotos og videos har projektet været i dansk, svensk, tysk og hollandsk tv, i den trykte presse i flere lande, i bøger og selvfølgelig også i de sociale medier.
At Dodekalitten er fotogen siger sig selv. Det smukke landskab, de store sten og de skiftende årstider i alt slags vejr er et yndet motiv. Men processerne med at skabe værket er ikke mindre interessante og smukke.

Bibi Kadziola har fulgt alt omkring Dodekalitten i 7 år. Hun går med sine fotografier tæt på skabelsesprocessen, og med sit kamera skriver hun Dodekalittens biografi.

Bibi Kadziolas fotos er derfor kernen i udstillingen. Hun har som den eneste dokumenteret stenene fra stenbrud til cirklen ved Kragenæs.

Du kan se, hvad der skabte ideen til Dodekalitten og de første skitser. Billeder af arbejdsprocesserneer ledsaget af værktøjet, der blev brugt fra hamre og mejsler til de store bjergboremaskiner og kapsaven, der er benyttet til det groveste arbejde. Der er close ups af hovederne, så man får en ide om størrelsen på værket. Normalt kan man ikke komme så tæt på hovederne, at man kan se mærkerne efter mejslerne. Der er også video med koncerten da the Minds of 99 spillede i Dodekalitten og meget andet.

For at give udstillingen en ekstra dimension er der også originalværker på udstillingen. Værker fra før arbejdet med Dodekalitten, men også helt nye værker.