Fernisering/afsløring af kunstværk fra Søren Lyngbye Og Dronninglund Efterskole.

26-08-2022 -

Fernisering/afsløring af kunstværk fra Søren Lyngbye Og Dronninglund Efterskole.

Kunstneren Søren Lyngbye er flyttet ind på Dronninglund Efterskole. Han har sammen med skolens elever skabt et kunstværk, der bliver udstillet på Dronninglund Kunstcenter.
Har du lyst til at være med, når deres fælles kunstværk bliver afsløret? Så kom til fernisering af kunstværket:
Fredag den 26. august kl. 14.00 på Dronninglund Kunstcenter.
Program for fernisering
Kl. 14:00 Velkomst, fællessang og afsløring af kunstværket
Kl. 14:10 Ferniseringstaler v/formand for Børne- og Skoleudvalget Bettina Bøcker Kjeldsen
Kl. 14:30 Søren Lyngbye og leder af Dronninglund Efterskole Bitten Schjødt Kjær fortæller om tilblivelsen af kunstværket, processen og resultatet
Kl. 15:00 Underholdning v/“Small steps”
Kl. 15:30 Lidt godt til ganen
Kl. 16 Tak for i dag
Ferniseringen foregår i skulpturgården, hvis vejret tillader det. Ellers rykkes arrangementet indendørs.
Alle er velkomne til ferniseringen og afsløring af kunstværket. Der betales almindelig entre for gæster, der også ønsker at se udstillingen.

Lidt om Søren Lyngbye og kunstværket

Søren Lyngbye er uddannet grafiker og billedhugger fra både Det Jyske Kunstakademi og Akademia Sztuk Pieknych i Polen (1978 – 1985). Han arbejder med udsmykning, kunstneriske shows og undervisning. Søren Lyngbye har tilbragt lange perioder af sit liv rundt om i verden på jagt efter inspiration og oplevelser.

Babel Bogstavstårn
Efter sprogets udvikling kom skriften til. Sprogene rundt om i Verden er ret forskellige, fra den første babyloniske kileskrift, egyptiske hieroglyffer, nordiske runer, kinesiske skrifttegn til det latinske alfabet. Kender man ikke til fremmede alfabeter tager budskabet sig abstrakt og uforståeligt ud, det kan dog have en grafisk skønhed.

Lidt om ”Small Steps”

“Small steps” er en ung Jazz trio, bestående af de 3 Dronninglund drenge Robert Duch Lykkegaard på klaver, Christian Bendix på bas og Mads Peter Bilde på saxofon. Med deres musik forsøger de at skabe et lyttevenligt lydunivers af bløde jazztoner, hvor alle kan være med. I dagens anledning vil de forsøge at ramme det unge publikum, med en kombination af jazzgenren og populærmusikken blandt de unge samt ”fællessang.”

Kommende arrangementer

FRA
3
Dec
2023

Søndag den 3. december kl. 13:00 fra Dronninglund Kunstcenter Til fordel for JULEMÆRKEHJEMMET I HOBRO Kom med på ”Skovnisse-Skattejagt” og slut gåturen af med æbleskiver, nisseøl og slikposer til børnene Billetter købes til 50 kr. på enten https://dronninglund-kunstcenter.nemtilmeld.dk/ eller www.24timerihjallerup.dk senest 01.12. Voksne kan tilkøbe gløgg og æbleskiver for 50 kr. Arrangementet er et samarbejde […]

Læs mere
FRA
9
Dec
2023

Lørdag den 9. december kl. 13:30 afsløres prismodtagerne af ”Den censurerede Udstilling – DKC2023” på Kunstcentret Fra kl. 11:30 kan du nyde cafeens lækre Julebrunch. Det er en god ide på forhånd at have købt billet til Julebrunch og dermed også reserveret en plads i cafeen. Der bliver rift om pladserne i cafeen. Pris for […]

Læs mere