hoved
bente1

Kære læser

69 cm.
Så stort er det fad, som gjorde Bente Brosbøl Hansen til danmarksmester i drejning, da konkurrencen for nylig blev afholdt på Fyn. Men faktisk er keramikeren også forsvarende verdensmester - en titel hun har haft ikke færre end 18 gange. Nogle af hendes unikke værker, kan du lige nu se på udstillingen “Nordens Lys”.

Hvad kom først? Hønen eller ægget?
På Dronninglund Kunstcenter er vi ikke i tvivl: Det hedder Hønen OG Ægget, og de kom samtidig i form af Kerstin Merlin Eriksdottir og Ulf Johnssons skulptur i bronze og granit.
De to kunstnere udstiller også hver for sig. Eksempelvis er Ulf Johnsson kunstneren bag et granitfad så stort, at man tror, det umuligt lader sig gøre.
kerstin
Vi praler også gerne af den færøske kunstner Bárður Jákupsson, der maler naturen i sit hjemland som ingen anden.
Og når du alligevel er her, så tjek lige Lucia Geraaes kunstneriske tupilakker, Anne Flohrs dekorative, mundblæste glasvaser, Lene Stevns Jensens spøjse krukker… Nåh ja. Du må hellere se det hele, for alle 22 nordiske kunstnere kan deres kram. Og lidt til.
bardur
Har du adgang til et eller flere børn i efterårsferien kan vi anbefale skattejagt på kunstcentret. Kort og ledetråde udleveres i receptionen, men vi kan godt afsløre, at det handler om nogle af de mange dyr i “Nordens Lys”.
dyr
Og er du til kulturpolitik, er du velkommen til at deltage i debatmødet på kunstcentret den 1. november.
Her er alle partier inviteret til at komme med et bud på, hvordan kulturpolitikken skal se ud i Brønderslev Kommune de kommende fire år. Det er gratis - ligesom kaffen - at deltage i debatten fra kl. 19-21.30.

Under Arrangementer på hjemmesiden www.dronninglund-kunstcenter.dk kan du se flere detaljer og i øvrigt også se, at vi afholder 2 fællessangaftner den 28.okt og den 25. november.

Bedste hilsener og på gensyn
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder
og redaktionsudvalget

Næste og sidste udstilling i 2021

14. november - 19. december: “jul på Kunstcentret”
NB: Sidste dag for "nordens lys" er søndag den 7. november.