hoved
strimmel2
Kære læser
Else Raasums og Jean Moreaux’ livskraftige kunstværker samt fortolkninger fra otte unge kunstnere i udstillingen “Med billedet som bro” begejstrer stadig publikum. Og fordi vi er i Vendsyssel, kalder vi det i al beskedenhed en danmarkspremiere - selvom det i virkeligheden er første gang i verden, alle ægteparrets billeder er samlet på et sted.
Læs evt. en begejstret anmeldelse på kulturen.nu

MOROSUM Jean Moreaux

En kælkebakke er parat foran Dronninglund Kunstcenter, og snart kravler 20 kæmpestore humlebier ud af deres vinterhi og sværmer på Herrens Mark ved Dronninglund Kunstcenter i selskab med drager, lysalfer i et stort blåt træ, labre larver og andre skulpturer i natur- og genbrugsmaterialer.
Og søndag den 13. juni melder vi klar til en tur ad kunstruten alias udstillingen “Naturen i fantasien - fantasien i naturen”, der er lavet af elever på Agersted Friskole sammen med billedhuggerne Jytte Høeg, Søren Lyngbye og Stinne Teglhus samt elever fra kunstlinjen på Dronninglund Efterskole plus elever fra Dronninglund Skole.

“Naturen i fantasien - fantasien i naturen” er støttet af Real Dania, Havekulturfonden, Friluftsrådet, Sparekassen Vendsyssel og indleder søndag den 13. juni samtidig sommerens SøndagsSaloner.
Kl. 14-16.30 er der kunstsnak med de tre billedhuggere og guidet tur i fantasilandskabet. Under kaffen - med kage - underholder Anna Bilde med sin egen musik på guitar/klaver og enkle eftertænksomme sange med stof til eftertanke.

Derudover er følgende Søndags Saloner planlagt med støtte fra Real Danias “Byd indenfor”:
Den 20. juni: Frokostjazz med Krabbe og Lautrup Duo og deres “Fra Lamberth til Lilholt”.
Undervejs fortæller kurator Conni Boe Boss om udstillingen “Med billedet som bro” og kunstnerparret Raasums og Moreaux’ spektakulære liv.
Den 18. juli: Laboratorium: Cheflaborant Lars Waldemar fortæller og viser rundt i den aktuelle udstilling. Magisk realisme-maler Danny Heinricht fremfører “Spoken Words” musikalsk ledsaget af guitarist Salvador Olmos.
Den 22. august: hemmeligt lidt endnu
Detaljeret program og tidspunkter fremgår af dronninglund-kunstcenter.dk

Den 11. juli blænder vi op for udstillingen “Laboratorium”. Den viser en del af de strømme, der hvirvler rundt nord og syd for den dansk-tyske grænse. Mere om det senere.

Mange hilsener og på gensyn
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder,
og redaktionsudvalget
strimmel4
strimmel3

Udstillingsplan 2021

9. maj - 4. juli: “Med billedet som bro”
50 års kunsthistorie leveret af kunstnerægteparret Else Raasum, dk,
og Jean Moreaux, FR.


13. juni - 29. august; "Naturen i fantasien - fantasien i naturen"
En udendørsudstilling med skulpturer af naturmaterialer og landart i samarbejde med lokale skoler og eleverne.

11. juli - 5. september: “Laboratorium”
15 danske og tyske kunstnere tager publikum med i kunstens laboratorium.

11. september - 7. november: “Nordens Lys”
20 nordiske kunstnere viser kunst af høj håndværksmæssig kvalitet.

14. november - 19. december: “jul på Kunstcentret”
jean
else
Jean Moeaux og Else Raasum - malet af Jean.