hoved

Kære læser

Kære læser
Glæd dig til en spændende oplevelse, når Dronninglund Kunstcenter igen inviterer på Søndags Salon den 22. august kl. 12.30-15.30.
Denne gang med en anderledes, musikalsk oplevelse, når klassisk saxofon møder klaver i samarbejdet mellem Pia Munch og Peter Schüsler, som begge har en lang koncerterfaring bag sig. Og med et alsidigt repertoire, der kommer rundt i alle verdenshjørner.
Desuden bliver du klogere på udstillingen “Laboratorium”, når kurator Lars Waldemar i ord og billeder fortæller om de 13 danske og tyske eksperimenterende kunstneres tilgang til både materiale og udtryk.
Lars Waldemar er desuden guide på en tur rundt i udstillingen.
Arrangementet koster 150 kr. inkl. frokosttallerken, og billetter fås på www.dronninglund-kunstcenter.dk under arrangementer, eller på Nemtilmeld.
Dobbelprofil
Sangskatten001
Permunch8101
Men allerede tirsdag den 17. august kan du “synge dig ind i fælleskabet” med Sangskatten, som denne sommer turnerer i hele landet med fællessang og husorkester. På kunstcentret med Nikolaj Muldkjær som kapelmester.
Den udendørs fællessang begynder kl. 20 og er gratis, men med et begrænset antal pladser. Tilmelding er derfor nødvendig på https://dronninglund-kunstcenter.dk.nemtilmeld.dk/
På kunstcentret glæder vi os også over, at Thomas Kadziolas markante granithoveder er vendt tilbage til deres gamle plads foran bygningen efter eksilet under renovering af forpladsen. Thomas Kadziola er som bekendt også ham med “Dodekalitten” nær Nakskov - et 12 skulpturer stort monument med musik.
Permunch7201
Udenfor er det stadig muligt indtil 29. august at slå et smut forbi alfer, bier og slanger i “Fantasien i Naturen - Naturen i Fantasien”, mens den indendørs udstilling “Laboratorium” slutter 5. september.
Iøvrigt kan man også prøve en "skattejagt for børn". Den udleveres i receptionen.
fantasien006
fantasien002
Og så...med åbningstale af udviklingsminister og minister for nordiske anliggender, Flemming Møller Mortensen, blænder vi 12. september op for “Nordens Lys” alias 20 nordiske kunstnere, der hylder lyset og det gode håndværk. Og de kan deres kram, lover vi. Mere om det senere.
Karin Lykke Groth NORDENS LYS
Karin Lykke Groth NORDENS LYS
Har du lyst til at nørde lidt med årets gang på Dronninglund Kunstcenter, finder du en netop udgivet “Årsberetning 2020” på www.dronninglund-kunstcenter.dk under fanen “om kunstcentret”.

Bedste hilsener og på gensyn
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder,
samt redaktionsudvalget
laboratorium langs

Udstillingsplan 2021

13. juni - 29. august; "Naturen i fantasien - fantasien i naturen"
En udendørsudstilling med skulpturer af naturmaterialer og landart i samarbejde med lokale skoler og eleverne.

11. juli - 5. september: “Laboratorium”
15 danske og tyske kunstnere tager publikum med i kunstens laboratorium.

11. september - 7. november: “Nordens Lys”
20 nordiske kunstnere viser kunst af høj håndværksmæssig kvalitet.

14. november - 19. december: “jul på Kunstcentret”