hoved
anemoner smal

Kære læser

På Dronninglund Kunstcenter har vi svært ved at få armene ned.
Ikke kun fordi vi de sidste tre uger har løftet tunge kasser med kunst, malet, hamret og banket, stillet ned og hængt op til vores overdådige forårs- og påskeudstilling “Det spirer og gror”.
Men mest fordi vi åbner søndag den 28. marts kl. 11 - dog uden fernisering - og inviterer indenfor til en buket af forårsoptimisme og farvefristelser med 25 danske kunstnere og deres livsglæde.

Som Lene Frederiksens overdådige billeder, der blomstrer om kap med 4000 forårsløg udenfor. Som Louise Langes store, skulpturelle keramikvaser, der flirter med meterhøje grene og knopper på spring. Som Randi Laubeks - ja, den Randi Laubek - små skyggebilleder med hang til fordybelse. Som Søren Lyngbys finurlige overraskelser i skunken. Som….
Ja, vi kunne blive ved, men det er bedre, du selv kommer på besøg og med egne øjne konstaterer: En hyldest til lyset og optimismen, foråret og letsindigheden. (se alle kunstnerne på www.dronninglund-kunstcenter.dk)

Der er imidlertid tale om en ren salgsudstilling, hvor kun udstillingslokaler og Galleributik er åben. Resten af kunstcentret, herunder caféen, er fortsat lukket. Du skal derfor heller ikke betale entré til salgsudstilling, ligesom vi ikke holder fernisering.

Men der er orden på tingene i forhold til corona-restriktionerne, der kræver mindst 20 kvadratmeter gulvplads pr. person. Det betyder, at vi udover personale forsigtigt sat kun kan have 30 gæster af gangen. Og det administrerer vi ved hjælp af brikker - gæsterne får en brik ved ankomst og afleverer den igen ved udgangen - hvorefter brikken sprittes af og genbruges. Det, tror vi, vil sikre en smidig rytme i besøgene uden ventetid af betydning. Hertil kommer de velkendte afstandskrav, ensrettede færdselsbaner og forbud mod at samle sig mere end fem personer plus masser af sprit og rengøring.
Altsammen administreret af kunstcentrets medarbejdere - så kom trygt ;-)

Reception og galleributik er bemandet. Caféen som nævnt lukket.
Åbningstider: Weekend kl. 11-17, hverdage kl. 13-17. Mandag lukket.

Venlig hilsen
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder,
og redaktionsudvalget
Her er en lille smagsprøve på, hvad der venter dig på udstillingen:
permunch3301
permunch3311
permunch3303
permunch3302

Udstillingsplan 2021

28. marts - 2. maj: Forårsudstillingen
“Det spirer og gror” åbner palmesøndag.

9. maj - 4. juli: “Morosum”
50 års kunsthistorie leveret af kunstnerægteparret Else Raasum, dk,
og Jean Moreaux, FR.


4. juni - 29. august; "Naturen i fantasien - fantasien i naturen"
En udendørsudstilling med skulpturer af naturmaterialer og landart i samarbejde med lokale skoler og eleverne.

11. juli - 5. september: “Laboratorium”
15 danske og tyske kunstnere tager publikum med i kunstens laboratorium.

11. september - 7. november: “Nordens Lys”
20 nordiske kunstnere viser kunst af høj håndværksmæssig kvalitet.

14. november - 19. december: “jul på Kunstcentret”
anemoner smal