Kære frivillige ved Dronninglund Kunstcenter

jul2020 natsmal02
Ved indgangen til 2020 var vi helt klar til den nye sæson. Vi satsede på at bygge videre på de gode resultater og erfaringer fra 2018 og 2019. Optimismen var i højsædet.
Men så kom coronaen på tværs!
De mange statslige restriktioner har betydet, at kun tre af de oprindeligt 6 planlagte udstillinger helt eller delvist har kunnet gennemføres. Vi har også måttet aflyse de fleste af vores andre kulturelle aktiviteter, bl.a. Maratonsangdagen og Allan Olsen koncerten, og har måttet sige nej tak til en lang række foreningsbesøg.
Det har været et rigtigt træls år for os som for mange andre kulturelle institutioner, selvom vi naturligvis anerkender restriktionernes nødvendighed
PMJ00895smal
Heldigvis er det ikke gået helt så galt, som vi kunne frygte. De helt eller delvist gennemførte udstillinger: ”Asia-Europe”, ”Det er ganske vist..” og ”Københavnerne kommer” har haft meget fine besøgstal – og de besøgende har været vældig tilfredse og imponerede over Kunstcenteret, dets formåen, omgivelserne og ånden på stedet, hvis man skal tro de mange positive indlæg i gæstebogen.
Økonomisk ser det også ud til at vi klarer corona udfordringen med skindet på næsen. Det skyldes tilskud fra den statslige hjælpepakke, tilskud i øvrigt udefra fra fonde mv, en aktiv butik, der dygtigt har markedsført sig, og endelig en ”tæring efter nærings” strategi fra bestyrelsens side.
Og sidst men ikke mindst, så er entusiasmen stadig på toppen hos de frivillige, der trods krav om mundbind og sprit trofast og med godt humør har passet de mange opgaver på kunstcenteret på fornemmeste vis. Og det er livsvigtigt. Uden de frivillige, deres entusiasme og dygtighed, og uden den gode ånd på stedet intet kunstcenter.
jul2020 natsmal03
Her i 2020 blev vi endelig færdige med renoveringen af forpladsen, den nye trappe og etablering af blomsterenge på skråningerne. Det er blevet rigtigt flot, synes både vi og vores gæster. Det har skabt en imponerende ramme omkring bygningen, således at dens særegne og smukke arkitektur nu kommer til sin fulde ret. Dronninglund Kunstcenter er blevet et af de smukkeste udstillingssteder i det ganske land.
Vi har også her i 2020 med glæde kunnet konstatere, at vores nye kunstneriske leder, Stinne Teglhus, er faldet godt til i et ypperligt samspil med alle os frivillige og med spændende visioner for fremtiden for vores allesammens kunstcenter.
traer
Og hvad venter så i det nye år?
Forhåbentligt kommer vi hurtigt over coronaen og kan vende tilbage til hverdagen, så det planlagte program for udstillinger og andre kulturelle aktiviteter kan gennemføres i fuldt omfang.
Årets første store satsning er forårs/påskeudstillingen, der løber af stablen midt i marts og har titlen ”Naturen i fantasien – fantasien i naturen”. Det er en stor udstilling, der både involverer samarbejde med områdets skoler, haveselskabet og professionelle kunstnere og foregår såvel indenfor som udenfor huset.
Alt i alt bliver der fem spændende udstillinger og en række andre kulturelle arrangementer, bl.a. Maraton sangdag, og Allan Olsen koncert.
I 2021 vil vi søge at komme videre med planen om renovering af Kunstcenterets tag. Det holder endnu regnen ude, men hvor længe? Og den krakelerede overflade pynter heller ikke. Nu skal vi ”bare” lige have fundet pengene.
Vi vil også gerne næste år i gang med at overveje, hvorledes grusgraven kan blive en aktiv del af Kunstcenterets udendørs tilbud.
Endelig skal vi også i 2021 i gang med forberedelsen af skulpturbiennale 22, en gentagelse, gerne i større omfang, af biennalen fra 18.
Jo 2021 bliver et spændende år; der bliver nok at se til, og der er brug for alle.

Vi håber derfor, at I frivillige, og også gerne nye, glæder jer til arbejdet og fællesskabet i det nye år omkring vores allesammens smukke Kunstcenter.

GLÆDELIG JUL OG GODT NYTÅR TIL ALLE MED TAK FOR DEN STORE INDSATS OG DET GODE HUMØR I DET FORGANGNE ÅR
BESTYRELSEN

Ps. Der er en lille beskeden julegave til alle
(et glas hybenmarmelade og noget te).
Det kan hentes i butikken fra 10/12 til og med 20/12.

synesgodtom2
tripadvisor