hoved
Nyhedsbrev Juli 2018.
Kære modtagere af nyhedsbrev fra Dronninglund Kunstcenter!
Vi har rigtigt meget på hjertet denne gang - derfor er brevet lidt langt; men vi håber I vil studere det, for der er rigtigt mange tilbud til alle aldre.
Der kan findes supplerende oplysninger på vores hjemmeside
www.dronninglund-kunstcenter.dk
Et besøg værd
Sommerferien står for døren, og dermed er det tid for oplevelser og nye indtryk. Mange spændende begivenheder og udstillinger frister, men man bør ikke undlade at lægge vejen forbi Dronninglund Kunstcenter, der hele sommeren byder på ikke bare Nordjyllands største skulpturudstilling, men faktisk Danmarks største. I samarbejde med Dansk Billedhuggerforbund er det lykkedes at stable den imponerende udstilling på benene. 63 af landets førende billedkunstnere deltager med i alt 250 skulpturer. 150 store skulpturer er opstillet omkring Kunstcentret og på en betagende og naturskøn kunststi på godt en kilometer i den smukke skov på kanten af Jyske Aas, der omgiver stedet. Indendørs i de arkitektonisk flotte lokaler er der udstillet over 150 værker, så der er i den grad meget at se på både ude og inde
symposier
Se med, når kunstneren arbejder
I forbindelse med udstillingen afholdes der sideløbende skulptursymposier med åbne, arbejdende værksteder med professionelle skulpturkunstnere og aktiviteter for børn. Værkstederne er placeret i et stort telt ved Kunstcentret, hvor kunstnerne arbejder med materialer, der er stillet til rådighed af en række lokale virksomheder. Kunstnernes opgave er at omdanne de skænkede materialer til nye, overraskende former for kunst. Der igennem vil de via deres arbejde og dialogen med de fremmødte prøve at åbne de besøgendes øjne for materialers anvendelighed ud over de konventionelle brugsformer, og måske få os til at overveje vores ofte fastlåste tankegang og sætte fantasien noget mere fri.
Materialet til billedhuggernes arbejdende værksteder stilles til rådighed af de lokale virksomheder Hicon, Nordex Food, Basis Tryk, Volstrup Teglværk, Hosta Industries, PSA A/S og Dansk Træemballage.
Alle er velkomne til at følge de tre kunstneres arbejde hele ugen i tidsrummet kl. 11 til 17. Det er ganske gratis, men ønsker man at se udstillingen indendørs, må man betale entré. De fremstillede kunstværker udstilles under skulpturudstillingen som en del af denne.
I denne uge har kunstneren Jørn Hansen, der har arbejdet med materialer fra Volstrup Teglværk, Ole Schjører-Hansen med Altuglas og Henrik Troelsen med materialer fra Hicon.
Uge 29 er det frank Fenriz, Steffen Harder og Peter Hesk, der arbejder
Uge 32 vil Stinne Teglhus, Søren Schaarup og Jytte Høeg arbejde på kunstværker.
Der arrangeres onsdag, torsdag og fredag i disse uger særlige rundvisninger på Skulpturstien med de arbejdende kunstnere. Ugen afsluttes fredag kl. 17 med en ’Kunstneraften’.

Symposie Ole Schjører-Hansenred
Symposie TEGL Jørn Hansen 1red2
Fotokonkurrence
Kunstneraften
I forbindelse med de tre symposier afvikles tre Kunstneraftener, hvor kunstnerne fra symposiet viser rundt på Skulpturstien og efterfølgende fortæller om sig selv og deres kunst. Aftenen slutter med en tre-retters menu. Her er tilmelding på tlf. 22669978 nødvendig. Det sker fredagene 29. juni, 20. juli og 10. august. Pris kr. 300,- incl. mad og drikkevarer.
Børn som kunstnere på skulpturudstillingen
Det kan af og til være svært at beskæftige børn på en kunstudstilling, men på denne udstilling er der masser af muligheder for aktiviteter for børn og unge. Der er således lavet en spændende ’Skulptur-jagt’, hvor man på Skulpturstien skal finde svarene på nogle opgaver, der udleveres i receptionen. Desuden er der opstillet et stort telt, der udelukkende er indrettet, så børnene kan udfolde sig og udfordre sig selv som skulptører

Her har børnene mulighed for at lave skulpturer i ler, træ, papir og skrammel med kyndig vejledning af Kunstcentrets personale. De kan også tegne og male og i det hele taget udfolde sig kreativt. De fremstillede genstande kan man enten tage med hjem, eller man kan udstille dem på Kunstcentret.
Teltet vil være åben fredag, lørdag og søndag i hele udstillingsperioden, og aktiviteterne er gratis.
Alle børn er velkomne, men børn under 6 år skal dog helst være sammen med en voksen.

Børn 4
Børn 3
Besøg af grupper
Er I en gruppe (mindst 15 personer) laver vi gerne særarrangementer. Ring og hør nærmere på 22669978

Rundvisning
Der er rundvisning hver dag kl. 14. I weekender også kl. 16. Pris kr. 20,- Rundvisning med kunstnerne dog kr. 50,-

Café og Galleributik
Udstillingen er åben alle dage, også mandag, kl. 11-17. Galleributik og Café har åbent på hverdage kl. 13-17 og i weekender kl. 11-17. Mandag lukket.

Galleributikken:

_DSC9444rs

Cafeen:

cafekva
Kære Nyhedsbrev-modtager.
Vi takker dig for din støtte til Dronninglund Kunstcenter!
Har du lyst til at gøre en lille smule mere, kan du vælge at synes godt om vores Face- bokside og du kan give os en god anmeldelse på Tripadvisor - klik herunder - TAK!