hoved
NYTÅRSHILSEN FRA DRONNINGLUND KUNSTCENTER.
Dronninglund Kunstcenter 3.jan. 2020.

Kære gæster og andre med interesse for Dronninglund Kunstcenter.
Her ved årsskiftet er det skik og brug både at se tilbage på det forgangne år og løfte sløret for, hvad der venter i det nye.
FØRST TILBAGEBLIKKET.
2019 blev som 2018 et rigtigt godt år for Dronninglund Kunstcenter. Der har været rigtig mange besøgende fra nær og fjern i Nordjylland og resten af Danmark , også mange udlændinge, især nordmænd har fundet frem til os. Vi oplever til vores store glæde, at Dronninglund Kunstcenter for alvor er ved at komme ud over rampen. Det borger godt for fremtiden.
Økonomien ser også ganske fornuftig ud takket være øgede entreindtægter , stor omsætning i både café og butik og støtte fra Kunstcenterets Venneforening, Brønderslev Kommune og vores trofaste sponsorer.
Også i år har vi løbende fået megen ros for gode og spændende udstillinger, for kunstcenterets særegne arkitektur og flotte omgivelser og for den gode stemning og det gode humør på stedet. Særlig opmærksomhed i udstillingsrækken vakte ”Portrætudstilling”, ”Jul på Kunstcenteret”, og Ann Rasmussens ”Lydløs lyd”. Mange tak for de mange positive tilkendegivelser. De varmede og har været med til at give alle os frivillige lyst til at yde en ekstra indsats for vores allesammens kunstcenter.
Ud over udstillingerne har vi også afholdt en række andre vellykkede kulturarrangementer bl.a. Maratonsangdagen og Billy Cross koncerten , begge med stor tilslutning i den nye skulpturgård.
Og så er vi i årets løb blevet grønnere. Vi har skrottet oliefyret og i stedet fået installeret et luft til vand anlæg. Det fungerer fint og vil hurtigt tjene sig selv ind.
Her i efteråret er der blevet skovet, kløvet , flyttet jord og støbt til den store guldmedalje på grund af den igangværende fornyelse af forpladsen og forberedelsen til anlæg af en flot bred trappe op til kunstcenteret fra parkeringspladsen. Fornyelsen er finansieret af Realdania, Det Obelske Familiefond og A.P.Møller Fonden.
Det store anlægsarbejde har desværre betydet, at vores omgivelser og adgangsveje nu og da været lidt smattede. Tak for overbærenheden og kom til sommer og se det færdige flotte resultat.
Og så var 2019 året, hvor vi fik Brønderslev Kommunes kulturpris. Det varmede også.
SÅ KIKKET FREM MOD 2020.
Vores udstillingsplan for 2020 er som det fremgår af nedenstående oversigt på plads med en række spændende udstillinger , i sommermånederne også udendørs.
Udstillingsprogram for 2020:
Søndag d. 8. marts – søndag d. 29.marts : ”Borgernes Kunst”
Søndag d. 5. april – søndag d. 19. april: ”Påskeudstilling”
Søndag d. 26. april – søndag d. 14. juni: ”International skulpturel tekstiludstilling”
Søndag d. 21. juni – søndag d. 13. september: Grafikudstilling, grafikværksted og indendørs og udendørs skulpturudstilling med temaet ”Det er ganske vist…”
Søndag d. 20. september – søndag d. 8. november: ”Københavnerne kommer” med K2, Københavnske kunstnere.
Søndag d. 15. november – søndag d. 20. december: ”Jul på Kunstcenteret”
Traditionen tro afholder vi også i 2020 en række andre kulturelle arrangementer, bl.a. maratonsangdag søndag d. 14/6 og en stor koncert fredag d. 12/6 med et meget kendt dansk navn, som vi desværre af kontraktretslige grunde ikke kan offentliggøre nu; begge udendørs i skulpturgården. Se nærmere på hjemmesiden i løbet af foråret.

Rigtig godt nytår fra alle os på Dronninglund Kunstcenter . Vi håber at se rigtig mange af Jer igen i det nye år, gerne flere gange.

Bestyrelsen for Dronninglund Kunstcenter v. Peter Hvid Jensen

nammer3
Invitation til Nordjyske borgere.
Sæson 2020 åbner vi Kunstcentret med en udstilling, hvor borgernes kunst er i fokus.
Vi har tidligere vist enkeltpersoners samlinger af kunst, denne gang vil vi gerne vise mange borgeres kunst.
Vi indbyder derfor folk til at vise deres kæreste eje. Det kan være alle former for billedkunst, maleri, grafik, akvarel, kunsthåndværk, mindre skulpturer osv.
Det er selvfølgelig ikke helt uden nogle krav. Kunstneren bag værket skal være seriøst arbejdende kunstner, og have vist værker på udstillinger tidligere.
Hvorfor denne invitation til borgerne? Lidt samme tanke som når vi har vist samlinger. Værker der bliver købt af private og forbliver i disses hjem, får andre ikke lejlighed til at se. Her bliver nu en mulighed for at gense nogle af sådanne værker igen.
Hvordan skal man forholde sig?
Send en mail til kunstnerisk leder Jette Abildgård og fortæl, hvad I har som kært eje. I kan højst vise 3 værker, måske kun 1 alt efter mængden af tilmeldinger. Vedhæft et foto af værket, eller beskriv det.
SÅ: i første omgang send en mail ( eller ring 24633639) og vi aftaler det videre forløb. Mens værkerne er på Kunstcentret vil de selvfølgelig være dækket af vores forsikring.

Jette Abildgård
ja@jetteabildgaard.dk

Kunstcentrets venner har et spændende tilbud på et højskoleophold på Mallorca til sommer. Se hjemmesiden her!

xfinca
can B have
Kære Nyhedsbrev-modtager.
Vi takker dig for din støtte til Dronninglund Kunstcenter!
Har du lyst til at gøre en lille smule mere, kan du vælge at synes godt om vores Face- book-side og du kan give os en god anmeldelse på Tripadvisor - klik herunder - TAK!
synesgodtom2
tripadvisor