hoved

Kære læser

Du tror det måske ikke, når du ser det vinterlukkede Kunstcenter? Men bag de symbolsk nedrullede gardiner er der foregået ting og sager.
Mest planlægning, rengøring og tælleri ganske vist som årsopgørelser og besøgstal for sidste år. Og det sidste praler vi gerne med. At 11.558 gæster så udstillingerne på Dronninglund Kunstcenter i 2022 er nemlig rekord. Som meget gerne må blive slået i år.
Vi tror på, det lader sig gøre med de fine udstillinger - når vi selv skal sige det - vores publikum har i vente. Nederst ser du datoer.
PÅSKE 2023 Lars Nedergaard Galleri VAND
Åbningsudstillingen 26. marts, “Fra hav til himmel”, byder på en hyldest til frugtbarheden og det livgivende vand med bl.a. undervandsfotos samt malerier fra Færøerne, mens himlen åbenbarer sort sol og andre flyvende væsner. Altsammen i et skønt mix af maleri, foto, keramik, glas, litografi samt bronze- og træfigurer. Kunstnernes navne kan ses på hjemmesiden. Udstillingen varer til 23. april.

Forårsudstillingen fra 30. april til 11. juni har vi døbt “Fantasy Art - Magisk Realisme - Surrealisme”.
Gennem kunsten får fantasien os til at forstå det ubegribelige. Fantasien påvirker os og får os til at tænke og føle noget, som vi måske ikke havde … ja, fantasi til.
Denne udstilling byder fornuften at holde fridag og forfører dig med af et spændende univers af uforudsigelige overraskelser og fortællinger, du selv kan digte videre på, når kunstnere viser deres fortolkning af fantasi - altsammen dygtigt og kompetent udført.
FORÅRSudstilling 2023 Drømmefugl Danny HeinrichtR
Sommeren byder fra 24. juni til 27. august på en særudstilling, “Dodekalitten” af Thomas Kadziola.
Historien om Dodekalittens tilblivelse fortalt gennem fotografier taget af Bibi Kadziola. Hun har i syv år fulgt kunstneren Thomas Kadziolas arbejde med værket. På udstillingen kommer man bagom hele skabelsesprocessen lige fra udvælgelsen af sten i stenbruddet, til arbejdet med at formgive, transportere og rejse stenene. Udstillingen viser også det værktøj, Thomas Kadziola benytter, samt et udvalg af hans skulpturer fra før Dodekalitten og op til nu.
SOMMER 2023 Dodekalitten
Vores udendørs skulpturudstilling fra 2. juli til 1. oktober er noget så eksklusivt som en udvekslingsudstilling: Svenske billedhuggere fra KKV: Kunstnernes Kollektivværksteder i Bohuslän udstiller skulpturer i granit og andre materialer, og medlemmer af Dansk Billedhuggersamfund udstiller i Sverige på KKV med workshops både i Danmark og Sverige.
Udstillingen er et samarbejde mellem de to foreninger og Dronninglund Kunstcenter.
Der bliver vist et bredt udsnit af moderne og klassisk skulptur.
KKV Yvonne Nimar 3 MBr
Efterårsudstilling: 3. september - 5. november “Nordens Lys”
Vi hylder den kunstneriske kvalitet og blænder op for kunstnere fra de nordiske lande med tradition for brug af gode materialer kombineret med rigtig godt håndværk: Akvarelmalere, der kan og tør udfordre akvarelteknikken på imponerende og utraditionel vis i tæt samarbejde med korpuskunstnere og deres skulpturer. Allesammen kunstnere, der kan deres kram.

Til november gentager vi succes’en med den censurerede udstilling, DKC2023, inden der atter bliver jul på kunstcentret. Det vender vi tilbage til.

På gensyn til en alsidig og spændende sæson.
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder
  • Udstillingsplan 2023
  • 27. marts - 23. april: “Fra hav til himmel”
  • 30. april - 11. juni: “Fantasy Art - Magisk Realisme - Surrealisme”
  • 24. juni - 27. august: særudstilling med Thomas Kadziola
  • 2. juli - 1. oktober: Udendørs Skulpturudstilling
  • 3. september - 5. november: “Nordens Lys”
  • 12. november - 17. december: Censureret udstilling, “DKC2023”, og “Jul på Kunstcentret”