hoved
Nyhedsbrev Julen/Nytår 2018.
Kære modtagere af nyhedsbrev fra Dronninglund Kunstcenter!
Hermed en julehilsen fra Peter Hvid og det sidste nyhedsbrev i år.
entangled301k
2018 har været et vældigt godt år for Dronninglund Kunstcenter. Spændende udstillinger og andre gode kulturelle arrangementer, over 10.000 besøgende og en deraf følgende god økonomi. Også antallet af frivillige, stedets livsnerve er vokset.
Jo, det har været et begivenhedsrigt år, et herligt år. Stemningen i huset har som altid været i top; forhåbentligt har man også som besøgende kunnet mærke det. Vi har i hvert fald fået masser af positive tilkendegivelser i vores gæstebog.
Her i 2018 indviede vi vores flotte, ny renoverede vestgård, tegnet af arkitekter fra C.F.Møller. Den fik navnet Skulpturgården og planen er- som navnet siger – at der her løbende skal være udstillinger af skulpturkunst. I øjeblikket udstiller kunstnerne Peter Hest , Paul Randslet, Asger Kristensen, Henrik Voldmester. Foran huset på parkeringspladsen, Jan Agerbo, Jørn Hansen og Stinne Teglhus. Deres udstillede værker er alle til salg, også i 2019.
Den største begivenhed var naturligvis sommerens store skulpturudstilling og de tilhørende symposier, der på bedste vis blev afviklet i samarbejde med Dansk Billedhuggersamfund med billedhugger Stinne Teglhus i spidsen. Den har sammen med langt bedre udnyttelse af de sociale medier virkelig sat os på det kulturelle landkort. Det lykkedes os at komme ud over rampen i 2018.
Nu står vi så overfor 2019.
Der vil som sædvanlig komme 6 gode og spændende udstillinger i huset. Den første har fernisering søndag d. 17/3. Vi arbejder på i sommermånederne atter at inddrage vores unikke naturomgivelser i udstillingsvirksomheden.
Ud over udstillingerne vil der også traditionen tro være andre kulturelle tilbud, bl.a. foredrag i samarbejde med Hjerteforeningen d. 25. april, koncert med Billy Cross fredag d. 14 juni og maratonsangdag søndag d. 16 juni.
Vi slutter året med 4 ugers ”Jul på Kunstcenteret” med masser af aktiviteter.
Programmet for årets udstillinger og andre kulturelle begivenheder vil kunne ses på hjemmesiden ultimo januar.
I 2019 fortsætter vi også forskønnelsen af Kunstcenterets omgivelser, nu er det forpladsen og arealet ned mod parkeringspladsen, der står for tur. Arkitekterne kommer også denne gang fra C.F.Møllers tegnestue, og finansieringen stammer atter i hovedsagen fra Realdania.

De kulturelle tilbud i Aalborgområdet vokser stærkt i disse år og dermed også konkurrencen om besøgende. Vi har en stærk tro på, at Dronninglund Kunstcenter har en solid og betydningsfuld fremtid i dette voksende kultur- og udstillingsbillede . Vores særlige styrkepositioner er Kunstcenterets særegne arkitektur, stemningen på stedet og ikke mindst vores unikke naturomgivelser, som vi med sommerens erfaringer vil inddrage meget mere i vores udstillingsvirksomhed i de kommende år.
Velkommen til Dronninglund Kunstcenter i 2019.
Glædelig Jul og godt Nytår
Peter Hvid Jensen, bestyrelsesformand.

_DSC7002r

Galleributikken:

_DSC9444rs

Cafeen:

cafekva
Kære Nyhedsbrev-modtager.
Vi takker dig for din støtte til Dronninglund Kunstcenter!
Har du lyst til at gøre en lille smule mere, kan du vælge at synes godt om vores Face- bokside og du kan give os en god anmeldelse på Tripadvisor - klik herunder - TAK!