hoved
transpaens A
Kære læser
Vi er glade. Og stolte. Og taknemmelige. Vores påskeudstilling “Naturen og Lyset” var nemlig en kæmpesucces. Knap 2000 gæster lagde vejen forbi og købte adskillige kunstværker. Dejligt.
Nu kigger vi fremad mod den farverige forårsudstilling, “TRANSPARENS”, der på søndag den 1. maj kl. 12 har fernisering med tale af kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen. Og så præsenterer vi på dagen en nyskabelse: live-vægmaleri-happening.

Kunstner Mia-Nelle Drøschler maler et stort værk direkte på væggen for enden af galleri-gangen ind mod den store sal.
Hun er en af udstillingens 13 moderne samtidskunstnere, der forholder sig til temaet transparens på hver sin måde i eksperimenterende tekstilkunst, keramik, papir, maleri og installation som eksempelvis store tekstiler, der hænger ned fra loftet i mange lag i karnapperne på 1.sal. Den norske kunstner, Kristin Romberg, sørger for transparens gennem sit maleri og lys fra de store vinduer.

Marie Retpen og Begitte Lynge Andersen har lavet en markant og særpræget installation i balkonsalen med et stort bord dækket med blæst glas, snore og tekstiler. “Et Ægte Menneske” hedder værket, der er støttet med 100.000 fra Statens Kunstfond.
Konsulent og skribent Connie Boe Boss er kurator på udstillingen sammen med kunstnerisk leder Stinne Teglhus. Se alle deltagende kunstnere nederst og tjek det store web-katalog på www.dronninglund-kunstcenter.dk
Til ferniseringen frister caféen med honningmarineret laks, stenovnsbagt brød og æbletærte.
bjælke
“TRANSPARENS” varer til 12. juni, mens vi 18. juni blænder op for sommerens helt store satsning - og den udstilling MÅ du bare (også) se: “Forunderlig Skulptur-Natur” - med over 100 kunstnere og en rekreativ tur gennem den smukke natur forbi den ene forunderlige skulptur efter den anden. Huha, vi glæder os. Også til at fortælle meget mere senere.
trnsparens B
Deltagende kunstnere “TRANSPARENS”:
Marie Retpen, Begitte Lynge Andersen, Tina Hvid, Kristin Jensen Romberg, Lene Juhler, Nanna Riis Andersen, Christine Lyhne, Janne Mikkelsen, Inger Odgaard, Lene Winther, Ann-Lisbeth Albek Sanvig, Mia-Nelle Drøsler, Matilde Duus

Udstillingskalender (Se mere her)

1.maj til 12. juni:
Forårsudstilling: Transparens
Moderne samtidskunst

18.juni – 18. september.
Sommerudstilling: Forunderlig Skulptur-Natur
Over 100 skulpturer udendørs på skulpturruten og en stor indendørs udstilling med skulptur/grafik.

25.september – 13. november.
Efterårsudstilling: Asia - Europe 5
Tekstilkunst

20.november – 18. december: Jul på Kunstcentret
DKC2022
Åben censureret udstilling.
Tjek også gerne vores arrangementskalender - der inviterer til sang og musik:

Den 12. maj: Vi byder sommeren velkommen med fællessang kl. 19-21.

Den 20. maj: Koncert med Nikolaj Muldkjær, der tolker kendte sange krydret med egne sange inspireret af barndommens dronninglund og Asaa. Starter kl. 19.30. Billet på nemtilmeld.

Den 10. juni kl. 22-22 koncert i samarbejde med Dronninglund Borgerforening: Poul Halberg & Friends. Poul Halberg er en af Danmarks bedste guitarister og har spillet sammen med bl.a. Lis Sørensen, Ray Dee Ohh og Halberg/Larsen og har skrevet en række hits. Det øvrige band er kvalitetsmusikere fra den danske musikscene. Der er mulighed for spisning inden koncerten, og der er begrænset antal billetter. Bestil her.

Den 19. juni er det igen blevet tid til Maratonsang med mulighed for at røre stemmen mellem kl. 10 og 17.

Bedste hilsener og på gensyn
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder,
og redaktionsudvalget