hoved
Nyhedsbrev Juni 2018.
forside folder
VELKOMMEN TIL
SKULPTUR BIENNALE PÅ DRONNINGLUND KUNSTCENTER 10/6-26/8 2018

Den korte historie om den store skulpturudstilling: Vi på Dronninglund Kunstcenter har længe gerne villet udnytte vores fantastiske omgivelser bedre, f.eks. til skulpturudstillinger. Derfor tog vi i 2014 kontakt til Stinne Teglhus, det nordjysk bestyrelses-medlem i Dansk Billedhuggersamfund (DBS)med henblik på at få en af DBS’s skulpturbiennaler til Dronninglund. Det kom der hurtigt et konstruktivt og tillidsfuldt samarbejde ud af og 2018 blev valgt som året, hvor slaget skulle slås. Kunstcenteret fik det økonomiske og organisatoriske ansvar, DBS det kunstneriske.

(fortsættes i højre kolonne)

Ideen fængede også lokalt. Kommunens kulturudvalg, det lokale erhvervsliv, Dronninglund Borgerforening, Dronninglund Turistforening, Jyske Aas foreningen , Dronninglund Kunstcenters Venner, Dronninglund Slot og Kunstcenterets mange frivillige gav håndslag ud fra devisen, ”Sammen kan vi meget”. Udstillingen viser, at det kunne vi også i praksis. Måtte det være en inspiration til fremtidig udvikling af lokalsamfundets kunstneriske potentiale.
Nu er ideen realiseret. Der står over 100 store udendørs skulpturer og 150 mindre indendørs. Tilsammen er de den største udstilling af sin art i Nordjylland nogensinde .Den giver et omfangsrigt, spændende og nuanceret billede af udviklingstendenserne i dansk skulpturkunst .
Kom selv og kik!

SE hele folderen her!

symposier
Skulpturudstillingen står ikke alene. Der er mange sideordnede aktiviteter: arbejdende værksteder (symposier), hvor professionelle billedhuggere prøver at skabe kunst af materialer skænket af lokale virksomheder; et særligt børnetelt, hvor børnene kan udfordre sig selv som ”skulptører”; guidede ture, foto konkurrence og kunstnermiddage.

HUSK OGSÅ DEN ÅRLIGE MARATON SANGDAG.

AFHOLDES DEN 10. JUNI KL. 10-18!Se program for dagen her:

.

Galleributikken:

Her er der rig inspiration at hente. Kunsthåndværk i mange genre, spiselige lækkerier og andet i mange forskellige materialer.
_DSC9444rs

Cafeen

Her er der mulighed for lette retter samt kaffe og kage. Se menukort på vores hjemmeside.

cafekva
Kære Nyhedsbrev-modtager.
Vi takker dig for din støtte til Dronninglund Kunstcenter!
Har du lyst til at gøre en lille smule mere, kan du vælge at synes godt om vores Face- bokside og du kan give os en god anmeldelse på Tripadvisor - klik herunder - TAK!