hoved
Kære læser
Kan man “samtale” med Henry Heerup, selvom han er død?
I hvert fald med hans kunstværker, er den erfaring kunstnersammenslutningen PRO har gjort. I et frodigt samspil har kunstnerne ladet sig inspirere af Heerups finurlige univers, og det er der kommet mange anderledes kunstværker ud af.

På søndag den 23. juni kl. 12 har vi fernisering på “Heerup & PRO i dialog” med direktør Lasse Andersson, Kunsten, Aalborg, som taler. Den musikalske underholdning er lagt i hænderne på saxofonist Pia Munch og pianist Hedvig Knive. Og du gætter aldrig, hvad vi skal synge på denne sankthansaftens-dag, inden du eventuelt sætter tænderne i Caféens croissant med hønsesalat efterfulgt af æbletærte :-))

Udstillingen med PRO har været flere år undervejs. Vi er så heldige, at medlemmerne af den over 60 år gamle kunstnersammenslutning sidste år lavede en udstilling med parafraser over værker af Henry Heerup. Den blev vist på Heerup Museet og rykker nu videre til Dronninglund Kunstcenter. Kunstnerne har ladet sig inspirere af Heerup Museets enestående samling for at skabe nye værker i en åben dialog på tværs af tid, sted og materialer.

Resultatet spænder vidt fra skulptur over tegning og maleri til keramik, installation og musikalske kompositioner.
Samtidig er PRO-Kunstnernes nyere værker med på udstillingen, så hele Kunstcentret er fyldt med spændende og udfordrende malerier, tegninger, akvareller og skulpturer i mange forskellige materialer samt ler med mer’. Udstillingen varer til 25. august.Vi glæder os til at vise dig det hele.
Stinne Teglhus, kunstnerisk lederDe udstillende kunstnere:
Annette Sjølund
Bjørn Eriksen
Gunnar Bay
Hans Tyrrestrup
Jan Jensen
Henriette Lorentz
Jonna Pedersen
Jon Gislason
Ole Bach Sørensen
Karsten Vogel

Udstillingsplan 2024

  • 23.6-25.8. Sommerudstilling: “Heerup og Pro i dialog”
  • 1.9.-3.11. Efterårsudstilling: “Dansk keramik og kunsthåndværk”
  • 10.11-15.12. Censureret udstilling, “DKC 2024”

    Hold dig opdateret på www.dronninglund-kunstcenter.dk