hoved
Kære læser
Der er sket vildt meget på Dronninglund Kunstcenter, siden du sidst besøgte os.
For efter jul har vi - traditionen utro - brugt tiden på at vælte vægge og bygge nye, flytte diske og toiletter - dog ikke samme sted hen - installere elevator og renovere café. Blandt andet. Der er så mange ændringer, at du næsten er nødt til at se det hele med egne øjne.

Chancen er der allerede nu på torsdag den 28. marts, når vi kl. 12 blænder op for vores nymoderne kunstcenter. Det sker med fernisering på “Vestjydske Kunstnere” og “Historien om de brune turist-infotavler” langs motorvejene, hvor Dronninglund Kunstcenter snart bliver indlemmet i det fine selskab.
Samfundsdebattør Peter Duetoft holder talen, og jazzsangerinde Dorthe Reinhold underholder med Hedvig Knive på klaver. Almindelig entré.

De 32 “Vestjydske Kunstnere” bor og arbejder i Vestjylland og har et mangfoldigt udtryk, der rækker fra skulptur over grafik og keramik til maleri. Der er meget at opleve, når gulve og vægge fyldes af kunstværker, der er skabt i det vestjyske.
Se navne på kunstnerne på www.dronninglund-kunstcenter.dk
Derudover byder vi på 11 danske og udenlandske gæsteudstillere, der viser krukker og kander, fade og skulpturer i keramik, træ og bronze samt en række pastel-, akvarel- og oliemalerier. Også navnene på de 11 gæster fra nær og fjern finder du på hjemmesiden.
Desuden blænder vi op for en danmarkspremiere: Udstillingen om de brune turist-infotavler på motorvejene vises for første gang. Anledningen er, at Dronninglund Kunstcenters skilte kommer op før og efter frakørsel 16 i allernærmeste fremtid.

Og vores “nye” cafe? Jamen her er der både til åbningen og alle påskedagene mulighed for at nyde en lækker buffet med blandt andet madmuffins, tarteletter, fiskefilet, sild, brie og tapaskager.
Eller du skal måske et smut ind i Galleributikken, der bugner af mange flotte forårs-, og gavenyheder?

Endelig nærmer den første af fire populære aftener med fællessang sig. Den første allerede torsdag den 4. april kl. 19. Årstiden er naturligvis temaet for både kendte og nyere sange fra Højskolesangbogen, ligesom ønsker fra deltagerne er velkomne.
Det er gratis at deltage i sangaftener, og det er muligt at købe forfriskninger i Caféen.

Håber vi ses lige om lidt
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder

Udstillingsplan 2024

  • 28.3-28.4. Påskeudstilling: “Vestjydske kunstnere”.
  • 5.5.-16.6. Forårsudstilling: “RIIMFAXE med venner”
  • 23.6-25.8. Sommerudstilling: “Heerup og Pro i dialog”
  • 1.9.-3.11. Efterårsudstilling: “Dansk keramik og kunsthåndværk”
  • 10.11-15.12. Censureret udstilling, “DKC 2024”