hoved

Kunstcenter for fremtiden

Den går både op og ned - den nye elevator på Dronninglund Kunstcenter, som travle håndværkere er ved at installere.
Imens har andre håndværkere travlt med at rive ned og bygge op.
Det betyder, at der fremover bliver nem adgang for alle mennesker til kunstcentrets tre etager inkl. handicaptoiletter. Og at kunstcentret er trådt ind i fremtiden med en helt ny reception og kig tværs gennem den smukke bygning, så arkitektur, forplads og skulpturgård hænger sammen. Læg dertil en moderniseret café med bedre mulighed for at præsentere og nyde lækkerierne.

Vi glæder os til at vise det hele frem, når vores påskeudstilling åbner skærtorsdag den 28. marts med “Vestjyske kunstnere”. Udstillingen byder på 30 kunstnere med rod i Vestjylland. Deres udtryk er mangfoldigt og rækker fra skulptur over grafik og keramik til akvarel og maleri. Der er meget at opleve, for derudover udstiller 10 gæstekunstnere fra fjern og nær med skulptur og keramik. Meget mere om det og om ferniseringen i næste nyhedsbrev.
Nederst kan du se en plan over alt det andet spændende kunst, året byder på.

Endnu en nyhed er på vej. Eller rettere motorvej.
For inden længe står der før frakørsel 16 et af de store brune turistskilte - som du kender fra ture sydover og nordpå ad E45 med bl.a. Voergaard Slot, Store Vildmose og Vikingeborgen Fyrkat.
Og snart altså også Dronninglund Kunstcenter, så vi i år forhåbentlig slår vores egen rekord fra i fjor med knap 12.000 gæster.
Grafiker Ole Søndergaard har tegnet samtlige 140 turist-oplysningstavler i Danmark, og de bliver nu for første gang udstillet på Dronninglund Kunstcenter som en del af åbningsudstillingen.

Huha, vi glæder os til at tage det nye Kunstcenter i brug. Og vi glæder os til at vise dig det alt sammen. Fernisering foregår som nævnt den 28. marts kl. 12, hvor der også bliver mulighed for ved selvsyn at konstatere: Sikke flot og moderne, Kunstcentret er blevet ;-)

På gensyn
Stinne Teglhus, kunstnerisk lederUdstillingsplan 2024


  • 28.3-28.4. Påskeudstilling: “Vestjyske kunstnere”.
  • 5.5.-16.6. Forårsudstilling: “RIIMFAXE med venner”
  • 23.6-25.8. Sommerudstilling: “Heerup og Pro i dialog”
  • 1.9.-3.11. Efterårsudstilling: “Dansk keramik og kunsthåndværk”
  • 10.11-15.12. Censureret udstilling, “DKC 2024”