hoved
Lys og lyd, censur og skulptur
Kom og vær med, når Dronninglund Kunstcenter blænder op for “Nordens Lys” med ferniseringstale af regionsrådsformand Mads Duedahl. Det sker søndag den 3. september kl. 12 og byder desuden på saxofonmusik af Pia Munch, mens cafeen lokker med mexicanske pandekager. Almindelig entré.

Det nordiske lys har inspireret mange kunstnere - især akvarelmalere. For akvarel er som skabt til at lege med lyset og kan formidle indhold på en legende, let og umiddelbar måde.
Det er 19 af Skandinaviens bedste akvarelmalere bevis på, når de sammen med 19 billedhuggere, keramikere, glas- og tekstilkunstnere på allerbedste vis illustrerer “Nordens Lys”. Udstillingen er samtidig en hyldest til det gode håndværk.
Mødet mellem klassisk og moderne akvarel og billedkunst som foto og vævede billeder pryder væggene, mens skulpturer i bl.a. bronze, granit, træ, jern og alabast indtager gulvarealet.

Går du selv med en kunstner i maven, kan du indtil 15. september melde dig til årets censurerede udstilling, DKC 2023.
Vi giver igen alle talentfulde kunstnere mulighed for at melde sig og få chancen for at blive set af et større kunstinteresseret publikum.
(Se hvordan du gør på kunstcentrets hjemmeside)

Det er også stadig muligt at besøge den udendørs skulpturudstilling, der er et samarbejde mellem svenske og danske billedhuggere. Rundt omkring i den smukke natur står således en enestående samling af moderne og klassiske skulpturer.
Og når du er derude: Der er skovnisser på spil. De hjælper kunstnissen med at finde de sider, der mangler i Julemandens store bog og vil meget gerne have nogle børn til at hjælpe sig.

Efter en udsolgt koncert sidste forår, har vi igen fornøjelsen af at præsentere den skotsk-danske duo, The Quiggs, på Dronninglund Kunstcenter torsdag den 12. oktober kl. 19.30 til cirka 22.
Stephen Quigg har levet af musikken i over 40 år og er opvokset på den skotske vestkyst, hvor humoristisk sans og traditionel musik blæste ind i blodet som saltvandsprøjt i en tidlig alder. Pernille Quigg er vokset op som sangfugl i en østjysk landsby, men begav sig i musikkens fodspor til Irland og senere til Skotland, hvor kærlighed og musik går op i ren harmoni - for det meste.
Læs meget mere på hjemmesiden.
Billetter på https://dronninglund-kunstcenter.nemtilmeld.dk

De bedste hilsner og på snarlig gensyn
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder


Deltagerliste og mere om Nordens Lys på hjemmesiden:

Udstillingsplan 2023

  • 2. juli - 1. oktober: Udendørs, svensk Skulpturudstilling
  • 3. september - 5. november: “Nordens Lys”
  • 12. november - 17. december: Censureret udstilling, “DKC2023”, og “Jul på Kunstcentret”

Arrangementer

  • 31. august - Ungdomskoncert med August Høyen
  • 3-6. september - Tur til Oslo med venneforeningen
  • 28. september - Fællessang på Kunstcentret
  • 12. oktober - Koncert med Quiggs
  • 2. november - Fællessang på Kunstcentret
  • 16. november - Operafortællinger: Billeder fra et Bohemeliv
Se detaljer på hjemmesiden, og følg med, for listen udvides løbende.