hoved

Kære læser

Grimme og grumme. Imponerende og insisterende. Fantastiske og fabulerende.

De store stenhoveder, der pryder pladsen foran Dronninglund Kunstcenter, er blevet kaldt mange ting. Et er sikkert: Thomas Kadziolas værker lader ingen upåvirket.
Heller ikke hans værk, Dodekalitten, på Lolland.
Om den - og meget mere - handler vores næste udstilling: særudstilling af Bibi Kadziola (fotos) og Thomas Kadziola og Historien om Dodekalitten.

Dodekalitten består af 12 planlagte stensøjler i en cirkel - 8 er færdige og en 9. på vej i år. Hver søjle er 7-9 meter høj, hvoraf de to øverste meter er udhugget som hoved. Fra kredsens siddesten lyder der musik i døgnets lyse timer.
Og tilblivelsen er ifølge kunstner Thomas Kadziola næsten lige så vigtig som værket i sig selv. Bibi Kadziola har fulgt alt omkring Dodekalitten i 7 år. Hun går med sine fotografier tæt på skabelsesprocessen, og med sit kamera skriver hun Dodekalittens biografi.

Bibi Kadziolas fotos er derfor kernen i udstillingen. Du kan se, hvad der skabte ideen til Dodekalitten, og de første skitser. Billeder af arbejdsprocesserne er ledsaget af værktøjet, der blev brugt fra hamre og mejsler til de store bjergboremaskiner og kapsaven, der er benyttet til det groveste arbejde. Der er close ups af hovederne, så man får en ide om størrelsen på værket. Normalt kan man ikke komme så tæt på hovederne, at man kan se mærkerne efter mejslerne. Der er også video med koncerten da the Minds of 99 spillede i Dodekalitten og meget andet.

For at give udstillingen en ekstra dimension er der også originalværker på udstillingen. Værker fra før arbejdet med Dodekalitten, men også helt nye værker.
Udstillingen varer fra 24. juni til 27. august.

Men allerede fra 2. juli byder vi desuden på en stor udendørs eksklusiv skulpturudstilling: Svenske billedhuggere fra KKV, Kunstnernes Kollektivværksteder i Bohuslän, udstiller skulpturer i granit og andre materialer, og medlemmer af Dansk
Billedhuggersamfund udstiller i Sverige på KKV.
Udstillingen er et samarbejde mellem de to foreninger og Dronninglund Kunstcenter.

På gensyn
Stinne Teglhus, kunstnerisk leder

Udstillingsplan 2023

  • 24. juni - 27. august: særudstilling med Thomas Kadziola og fotograf Bibi Kadziola
  • 2. juli - 1. oktober: Udendørs, svensk Skulpturudstilling
  • 3. september - 5. november: “Nordens Lys”
  • 12. november - 17. december: Censureret udstilling, “DKC2023”, og “Jul på Kunstcentret”

Arrangementer

  • 9. juni - Koncert med Creedence Tribute
  • 11. juni - Maratonsang
Se detaljer på hjemmesiden, og følg med for listen udviddes løbende.