…OG AKVAREL

06-11-2016 - 18-12-2016

En perlerække af Danmarks mest anerkendte kunstnere gæster Dronninglund Kunstcenter med akvareller – og maleri, skulptur og installation.

Doris Bloom, Peter Brandes, Lisbeth Eugenie Christensen, David Dellagi, Arne Haugen Sørensen, Erland Knudssøn Madsen, Nina Maria Kleivan, John Olsen, Lars Ravn, Nina Steen-Knudsen, Hans Voigt Steffensen, Nils Winkel og Kathrine Ærtebjerg er blevet indbudt til at udstille akvareller sammen med værker i de medier, de sædvanligvis arbejder sammen med.

Akvarel egner sig fortrinligt til skitser og udkast, og det er da også som sådan, at den er blevet brugt siden det tidlige 1500-tal. Men akvarel er også et medie, der i dag hos mange malere og billedhuggere har en fuldgyldig, selvstændig berettigelse parallelt med deres øvrige kunst.

Denne vinkel på akvarelkunsten fremhæves på udstillingen, hvor der bliver lejlighed til at sammenligne ligheder og forskelle, når kunstnerne arbejder i vidt forskellige medier.

…….og akvarel er støttet af Statens Kunstfond.

Øvrige bidragydere vil fremgå af Dronninglund Kunstcenters hjemmeside

Kommende arrangementer

FRA
2
Jul
2017
TIL
13
Aug
2017
Udstillingen UDVEJE viser værker af 4 kunstnere, Helle Skydt, Else Oltmann, Annette Gerlif og Annette Hornskov Mørk. Gruppen kalder sig “5STK”, men den femte er det fællesværk som kunstnerne skaber sammen. På denne udstilling viser de 3 installationer. Desuden viser hver kunstner egne værker i maleri og skulptur.
FRA
2
Jul
2017
TIL
13
Aug
2017
På vores første sal viser billedkunstnerne Mette Mailund Strong og Else Duedahl værker i grafik, tuschtegninger, acryl-og oliemalerier. KÆLDERGALLERI: Tegneværksted
FRA
20
Aug
2017
TIL
1
Oct
2017
Fire af vore meget store kunstnere indenfor den danske keramikscene deltager i denne udstilling. Vi kan forvente at se keramisk kunst af fornem klasse. De fire keramikere har i mange år sat et stærkt aftryk i den keramiske, kunstnerisk verden. Kunstnerne er: Aage Birck, Anne Fløche, Sten Lykke Madsen, Hans og Birgitte Børjesson